linia-truskawki_600x500

LINIA TRUSKAWEK

Linia dopasowana do indywidualnych potrzeb klienta z przeznaczeniem do obróbki truskawek.

Proces rozpoczyna się od wrzucenia owoców truskawki do myjki wodno-powietrznej. Minimalizuje ona zużycie wody dzięki zamkniętemu cyklowi przemieszczania wody. Konstrukcja myjki pozwala dokładnie obmyć produkt, a dzięki sedymentacji odseparować piasek. Układ zanieczyszczeń pływających pozwala na pozbycie się insektów i zanieczyszczeń pływających. Dzięki czemu zanieczyszczenia nie trafiają do kolejnych etapów pracy linii. Może być doposażona w bęben zanurzający, co skutecznie podniesie poziom mycia w przypadku produktu o wysokim zabrudzeniu.

Następnie produkt trafia na myjkę szczoteczkową gdzie ruchem obrotowym transportuje produkt wzdłuż myjki dokładnie go przy tym oczyszczając. Szczotki usuwają z mytego produktu wszystkie pozostałe zanieczyszczenia, które przedostały się wraz z produktem.

Po tym etapie produkt trafia na wibracyjny wygubiacz wody, który redukuje nadmiar wody w produkcie przed sekcją mrożenia dzięki czemu produkt się nie zbryla. Chronimy tym samym prace tunelu chłodniczego, nie poddajemy go na negatywne działanie dużej ilości wody co mogłoby powodować zamrożenie niektórych części a co za tym idzie niweluje przestój w postaci rozmrażania tej części maszyny.

Linia jest uniwersalna, po sezonie truskawki można wykorzystać ją do innych owoców i warzyw takich jak porzeczka, fasola, papryka, cebula itd. Wszystkie pływające.

Możliwość dostosowanie specyfikacji maszyn i linii do warunków regionalnych na danym rynku i różnych rynków światowych.

Proces:

  1. Mycie wstępne
  2. Mycie szczoteczkowe
  3. Mrożenie
  4. Kalibrowanie
  5. Ważenie
  6. Pakowanie
  7. Ponowne ważenie
  8. Zamykanie kartonów

ZAPYTAJ O PRODUKT

Skontaktuj się z nami! Dobierzemy indywidualnie parametry techniczne i wydajność urządzenia do Twoich potrzeb!

POLECANE MASZYNY