
LINIA ZIELONEJ FASOLKI
Nowoczesna, dopasowana do potrzeb klienta linia umożliwia obróbkę fasolki zielonej przeznaczonej do mrożenia. Linia wyposażona w kompletny zestaw maszyn, dzięki którym możemy osiągać wysokie wydajności.
Proces rozpoczyna się poprzez przyjęcie fasolki na linię produkcyjną z bunkra rozładunkowego, który równomiernie rozkłada ją na linii. Następnie fasolka trafia do wialni gdzie zostają odwiane zanieczyszczenia przedostałe się wraz z produktem na linię np. liście.
Oczyszczony produkt trafia do stożkowego łapaczka kamieni, którego zadaniem jest oddzielenie produktu od cięższych zanieczyszczeń takich jak kamienie oraz wstępne obmycie z ziemi.
Produkt transportowany jest przez myjkę strumieniową, która dokładnie obmywa produkt.
Kolejnym etapem jest rozerwanie ewentualnych kiści fasolki na rozrywaczu kiści. Pozwala to na wyeliminowanie przedostania się na kolejne etapy produkcji nierozdzielonej fasolki.
Przenośnikiem produkt transportowany jest do obcinacza końców fasolki, a następnie do plastrownicy, która w tym przypadku sprawuje funkcję krojenia fasolki na mniejsze części.
Tak przygotowany produkt transportowany jest do blanszownika, a następnie wibracyjnym wygubiaczem wody do tunelu chłodniczego.
Istnieje możliwość integracji naszych linii z sorterami optycznymi różnego typu.
Po zakończonym procesie mrożenia możemy przenośnikami przetransportować fasolkę na linię pakowania.
Szczegółowe dopracowanie tej linii zaowocowało starannie przemyślaną koncepcją procesu technologicznego oraz przejrzystą obsługą urządzeń. Dzięki współpracy z naszymi klientami możemy dokładniej poznać ich potrzeby oraz stworzyć linie produkcyjne, które sprostają ich wymaganiom. Wszystkie nasze maszyny możemy zaprojektować pod indywidualne wymagania klienta. Maszyny ze stali nierdzewnej przy odpowiednim użytkowaniu będą służyły przez wiele lat.