BLANSZOWNIK TAŚMOWY NATRYSKOWY Z CHŁODZENIEM POWIETRZEM
Urządzenie dostosowane do blanszowania warzyw z możliwością przystosowania do ryżu.
Służy do obróbki termicznej produktów przed ich zamrożeniem lub przygotowaniem z nich konserw. Po zblanszowaniu następuje schłodzenie surowca poprzez tłoczenie powietrza przez produkt.
Dzięki zintegrowaniu dwóch urządzeń w jedno blanszownika i schładzalnika oszczędzamy nie tylko pieniądze, ale również miejsce na transportowanie produktu z jednej maszyny do drugiej.
Aby zachować jak największą higienę urządzenia oraz poprawne działanie dysz woda zostaje podczyszczona na przenośniku taśmowym, a następnie wędruje z powrotem do natrysków.
Blanszownik taśmowy posiada szeroki zakres parametrów pracy, dzięki czemu na jednym urządzeniu możemy przetwarzać szeroki zakres produktów warzyw po ryż.
Dzięki naszej szerokiej gamie blanszowników/ schładzalników możemy w prosty sposób spełnić wszelkie wymagania klientów dotyczące blanszowania.
Największe korzyści jakie płyną z zakupu urządzenia MEGA to funkcjonalność, ekonomiczność, wysoka wydajność oraz produkt dostosowany pod indywidualne potrzeby klienta.
Konstrukcja zapewnia bardzo łatwe utrzymanie wysokiej higieny produkcji oraz wysoką ergonomiczność pracy.