BLANSZOWNIK TAŚMOWY ZANURZENIOWY
Urządzenie przeznaczone jest do procesu termicznej obróbki warzyw i grzybów przed ich zamrożeniem lub konserwowaniem.
Konstrukcja zapewnia łatwe utrzymanie higieny produkcji oraz wysoką ekonomiczność pracy.
Produkt podawany jest na taśmę transportującą, która wraz z produktem zanurza się pod wodę. Specjalna konstrukcja blanszownika zapewnia ciągłe zanurzenie produktu pod wodą nieustannie go przesuwając. Na końcu maszyny produkt wynoszony ponad lustro wody przechodzi przez układ natrysków zimną wodą (wstępne chłodzenie i opłukanie z wody technologicznej) i trafia do wysypu.
Zespół automatyki i sterowania pozwala na dobranie optymalnych parametrów procesu (temperatury wody, czasu blanszowania, itp…).
Dzięki szerokiej gamie blanszowników/ schładzalników MEGA, możemy w prosty sposób spełnić wszelkie wymagania klientów dotyczące procesów blanszowania.
Korzyści zastosowania urządzenia to funkcjonalność, ekonomiczność, wysoka wydajność oraz produkt dostosowany pod indywidualne potrzeby klienta.