myjka_flotacyjna_600x500_obszar-roboczy-1

MYJKA FLOTACYJNA

Urządzenie stosowane do mycia zielonego groszku i kukurydzy. Stanowi wyposażenie linii produkcyjnej w przemyśle spożywczym.

W sekcji mycia flotacyjnego, dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu układu dysz i kanałów wodnych wymuszane jest zanurzanie na produkcie, które powoduje mycie. Istnieje możliwość wyposażenia maszyny w układ usuwania zanieczyszczeń pływających.

Następnie produkt wraz z wodą z myjki wpływa do separatora wibracyjnego, który oddziela wodę od produktu. Woda wraca do obiegu zamkniętego, a produkt trafia na dalszą część linii produkcyjnej.

Wydajność do 15 t/h

Urządzenie jest bardzo ekonomiczne. Z uwagi na zamknięty obieg wody w znacznym stopniu obniża jej zużycie.

ZAPYTAJ O PRODUKT

Skontaktuj się z nami! Dobierzemy indywidualnie parametry techniczne i wydajność urządzenia do Twoich potrzeb!

POLECANE MASZYNY