MYJKA RABARBARU
Jest to myjka wodno-powietrzna w wersji dodatkowo wydłużonej, aby zapewnić najwyższą jakość mycia dedykowanego surowca jakim jest por i rabarbar.
Produkt wsypywany jest do wanny, w której poddawany jest kąpieli wodnej, dokładnie obmywając produkt. Przemieszczanie produktu ułatwia zamontowany system grabkowy, który przegarnia produkt wzdłuż myjki. Specjalnie dobrana automatyka pozwala na regulowanie czasu przebywania warzyw w kąpieli myjącej.
Po zakończeniu procesu myjącego produkt windowany jest na transporter ociekowy, dodatkowo poddawany spłukiwaniu przez natryski umieszczone nad transporterem ociekowym.
Urządzenie jest wyposażone w zamknięty obieg wody wraz z podczyszczaniem co sprawia, że maszyna jest ekonomiczna a jednocześnie wydajna.
Mycie jest delikatne i nie powoduje uszkodzeń produktu.
Wydajność ok 4 t/h zależnie od stopnia zabrudzenia produktu.