LINIA RABARBARU
Linia przeznaczona do obróbki pora i rabarbaru z przeznaczeniem mrożenia. Linia jest prosta w obsłudze i nie wymaga dużej ingerencji pracy ludzkiej.
Proces rozpoczyna się od myjki wodno-powietrznej. Myjka pora i rabarbaru to myjka wodno–powietrzna w wersji dodatkowo wydłużonej specjalnie wyposażona aby zapewnić najwyższą jakość mycia dedykowanego surowca.
Po procesie mycia następuje przetransportowanie produktu na plastrownice lub krajalnice wedle zapotrzebowania klienta. Dużą zaletą tego urządzenia jest możliwość szybkiego przezbrojenia linii z kostki na plastry dzięki maszynie wyposażonej w układ jezdny.
Kolejnym etapem jest wibracyjny wygłubiacz wody . To urządzenie służy do usunięcia nadmiaru wody z produktu, przed podaniem go na tunel chłodniczy dzięki czemu produkt skuteczniej przechodzi proces zamrażania co również zwiększa wydajność tunelu chłodniczego.
Ostatnim etapem kończącym może być linia pakowania, którą można zintegrować z linią pora i rabarbaru. Dzięki temu możemy bezpośrednio po zakończeniu produkcji pakować produkt w korki lub kartony.
Szczegółowe dopracowanie tej linii zaowocowało starannie przemyślaną koncepcją procesu technologicznego oraz przejrzystą obsługą urządzeń. Dzięki współpracy z naszymi klientami, możemy dokładniej poznać ich potrzeby oraz stworzyć linie produkcyjne, które sprostają ich wymaganiom. Wszystkie nasze maszyny możemy zaprojektować pod indywidualne wymagania klienta. Maszyny ze stali nierdzewnej przy odpowiednim użytkowaniu będą służyły przez wiele lat.