LINIA CEBULI
Nowoczesna, dopasowana do potrzeb klienta linia umożliwia przetwarzanie obranej cebuli na mrożonki lub na przetwory np. w słoiki. Wszystkie produkowane przez nas linie i maszyny dopasowujemy do potrzeb klienta indywidualnie.
Proces rozpoczyna się od dostarczenia obranych cebul wprost ze skrzynek do myjki wodno-powietrznej lub za pomocą wywrotnicy gdzie następuje ich mycie. Po tym etapie cebula kierowana jest na krajalnice. Wedle zapotrzebowania klienta na finalny produkt możemy dobrać krajalnicę do krojenia w kostkę, plastry oraz pół plastry. Tak przygotowana cebula z przeznaczeniem mrożenia transportowana jest do tunelu chłodniczego. Po tym etapie możemy przekierować produkt wprost z tunelu chłodniczego na linię pakowania.
Jeżeli cebula ma przeznaczenie marynowania lub prażenia po krojeniu następuje proces blanszowania. Następnie zblanszowany produkt trafia do wirówki gdzie odwirowywana jest pozostała woda z produktu. Tak osuszona cebulka może zostać poddana suszeniu lub prażeniu, lub zostać przekierowana na linię pakowania np. w słoiki.
Wszystkie nasze linie możemy integrować z sorterami optycznymi.
Szczegółowe dopracowanie tej linii zaowocowało starannie przemyślaną koncepcją procesu technologicznego oraz przejrzystą obsługą urządzeń. Dzięki współpracy z naszymi klientami, możemy dokładniej poznać ich potrzeby oraz stworzyć linie produkcyjne, które sprostają ich wymaganiom. Maszyny ze stali nierdzewnej przy odpowiednim serwisie będą służyły przez wiele lat.